Bovenooglidcorrectie, waarom?

Bovenooglidcorrectie, waarom?

Een bovenooglidcorrectie is erop gericht om overschot aan huid, vet en spierweefsel van het bovenooglid weg te nemen. Veel voorkomende klachten zijn: vermoeide ogen, hangende oogleden, hoofdpijn en droge ogen.

Een leuk weetje?

Gemiddeld knipperen wij 22 x per minuut. Dat betekent 1320 keer per uur (22 x 60) en als je een gemiddelde dag wakker bent van 16 uur wel 21.120 keer per dag! Het bovenooglid is hierdoor steeds in beweging en dit heeft vaak verslapping van de weefsels tot gevolg.

Maar er is een goede oplossing, een bovenooglidcorrectie is een veel voorkomende ingreep, kan onder lokale verdoving, duurt 20-30 minuten in totaal en heeft een gemiddeld herstel tussen de 7-10 dagen!

Do’s

  1. Veel cliënten ervaren zware, vermoeide ogen maar zijn daar in de loop der jaren aan gewend geraakt. Dat dit door een overschot aan huid komt is vaak niet de eerste gedachte en daardoor zien we veel mensen pas komen als ze bij de opticien, huisarts of oogarts zijn geweest. Het spiertje dat ons bovenooglid open moet houden is dun en kan gewoonweg een dubbel gewicht van overhangende huid niet goed dragen. Je kunt dit zelf eenvoudig beoordelen door ontspannen (zonder optrekken van de wenkbrauwen!) in de spiegel te kijken en wanneer er maar weinig huid van het bovenooglid zichtbaar is dan kun je er in het algemeen van uit gaan dat je een goede indicatie hebt om dit weg te laten nemen.
  2. Me-time. Plan een rustig weekje na de ooglidcorrectie en probeer zoveel mogelijk rust te houden. Bijna iedereen krijgt de eerste dagen na een bovenooglidcorrectie te maken met zwelling, irritatie van de ogen, jeuk en blauw. Hoe meer je de eerste dagen koelt (je krijgt van ons een koelmasker mee) hoe sneller de klachten verdwijnen. Ook bukken, persen, inspannen en lang achter de PC moeten vermeden worden om de zwelling af te laten nemen. Na een week zie je er over het algemeen weer netjes uit.
  3. Ooglidcorrectie is geen seizoensgebonden ingreep. Het hele jaar door zien we cliënten met de wens tot deze ingreep. Het litteken ligt grotendeels in de omslagplooi en wordt daarom niet blootgesteld aan direct zonlicht. We raden na elke ingreep aan om het eerste jaar littekens goed met een hoge factor in te smeren. Draag in de zon altijd een goede zonnebril zowel zomers als ’s winters.
  4. Zorg altijd dat je een bovenooglidcorrectie door een medisch specialist laat doen bijvoorbeeld een oog- of plastisch chirurg die zich bij voorkeur heeft toegelegd op cosmetische ingrepen. Ooglidcorrecties worden tegenwoordig door steeds meer (basis) artsen uitgevoerd zoals de huisarts of een cosmetisch chirurg. In het algemeen geldt natuurlijk: zorg dat je het laat doen door iemand die ervaring heeft in ooglidchirurgie en waar je gevoel goed bij is. Uit onderzoek weten we dat dan de risico’s laag zijn en er weinig complicaties voorkomen.

Wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn?

Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult. Tijdens dit consult bespreken wij jouw wensen en de mogelijkheden.

info@looksclinics.nl
038 – 303 55 80.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gepubliceerd op 12 september 2021