Een bovenooglidcorrectie, hoe gaat dat?

Een bovenooglidcorrectie, hoe gaat dat?

Overweegt u een bovenooglidcorrectie, en bent u benieuwd naar hoe dat nou eigenlijk allemaal te werk gaat bij Looks Clinics? Lees dan verder en ontdek uit welke stappen dit bestaat;

Een bovenooglidcorrectie is een operatie die 45 minuten duurt. De operatie wordt altijd verricht door een ervaren oogchirurg bij Looks Clinics.

U belt naar de kliniek of maakt online een afspraak via www.ooglidcorrectiezwolle.nl voor een vrijblijvend gratis consult. Tijdens het consult bespreken wij uw wensen en de mogelijkheden met u, wij zullen ook een aantal testen doen om te beoordelen of u geschikt bent voor een bovenooglidcorrectie. U krijgt informatie over de operatie en er is voldoende tijd voor vragen. Het consult duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Ook ontvangt u een tasje met informatie over de operatie.

U heeft een afspraak gemaakt voor de bovenooglidcorrectie, u wordt bij ons ontvangen op de desbetreffende datum. Er is tijd voor een kopje koffie of thee, en u kunt uw muziek wensen aan ons doorgeven die u wilt luisteren tijdens de operatie. Wij vragen voor de operatie of u het toestemmingsformulier wilt invullen op de iPad.

De assistente neemt u mee naar de operatiekamer en behandeld de oogleden met een verdovende crème (EMLA), dit verdooft de huid, zodat u van de verdovende injecties in uw oogleden minder voelt. De arts begint ondertussen met het aftekenen van de oogleden met een stift. Onder de huid van de oogleden worden injecties gegeven met lokale verdoving (Lidocaïne met adrenaline). De adrenaline in de verdoving knijpt de bloedvaatjes dicht, waardoor het bloeden tijden de operatie minder is. Als de verdoving is ingewerkt, voelt u niets meer van de operatie.

U wordt bedekt met beschermende steriele doeken zodat de operatie steriel en schoon verloopt, vooraf wordt uw gezicht gedesinfecteerd. Bij Looks Clinics werken wij met disposables instrumentarium, dit houdt in dat wij alles maar één keer gebruiken en daarna weggooien.

De arts begint met de operatie. Het teveel aan huid wordt verwijderd. De sneden worden zo gemaakt dat het litteken later niet of nauwelijks zichtbaar is. De oogchirurg kan ervoor kiezen om te coaguleren, dan brand hij met een coagulatieapparaat de bloedvaatjes dicht, en maakt zo meteen een nieuwe arcadeboog. De huidranden worden gesloten met niet-oplosbare hechtingen. Er wordt meestal één doorlopende hechting geplaatst. Omdat dit een betere wondgenezing geeft. De 4 uiteinden van de hechtingen worden afgeplakt met speciale hechtpleisters.

De operatie is klaar, alles wordt opgeruimd en u krijgt een koelmasker waarmee u nog 15 minuten rustig kan uitrusten. De assistente haalt u op en de arts doet nog een laatste controle. De assistente legt uit wat u de eerst paar dagen het beste kunt doen.

Er wordt een afspraak gemaakt na 6/7 dagen om de hechtingen te verwijderen. De assistente zal de hechtingen verwijderen en u krijgt nog advies mee hoe u de wond het beste kan behandelen. Tijdens deze afspraak ontvangt u van ons ook een tube litteken crème, om het litteken mooi te laten genezen.

Na 2 maanden maken wij nog een afspraak voor de laatste controle en het uiteindelijke resultaat. Als u tussendoor graag nog een keer langs wilt komen is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Maak een afspraak via 038 – 303 55 80 of klik hier om online een afspraak in te plannen.

Tot snel bij Looks Clinics

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gepubliceerd op 16 augustus 2021