Wat is een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een medische of cosmetische ingreep waarbij de chirurg het teveel aan huid en vet bij de oogleden verwijderd. Overtollig huid wordt ook wel dermatochalazis genoemd. Deze hangende oogleden kunnen u o.a. een vermoeide uitstraling geven.

ooglidcorrectie specialist

Klachten die passen bij hangende oogleden

  • Vermoeide ogen/blik
  • Verminderd gezichtsveld
  • Moeite met dragen bril
  • Leesklachten
  • Hoofdpijnklachten
  • Tranende ogen

Hangende oogleden kunnen u ouder doen lijken en het aanbrengen van make-up kan lastig zijn. Ouderdom en roken zijn de grootste veroorzakers van hangende oogleden, echter kan het ook genetisch (familiar) zijn of passen bij een lichamelijke aandoening. Verder kan het veelvuldig blootstellen aan UV straling (zonnebank), huidverslapping en huidoverschot veroorzaken.

Weten of geschikt bent?
In 4 stappen ontdekt u of u geschikt bent voor een ooglidcorrectie, en dat vanaf uw eigen bank!

Gemiddelde leeftijden ooglidcorrectie

*relatieve percentages

Hoe gaat een ooglidcorrectie in zijn werk

Bent u geschikt?

Na zorgvuldig onderzoek wordt eerst gekeken of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie. Indien u geschikt bent wordt een operatiedatum met u ingepland. De operatiedagen zijn doorgaans maandag of zaterdag. Hier kan in onderling overleg van worden afgeweken.

U wordt opgevangen

De dag van de ingreep wordt u opgevangen door de doktersassistente en die begeleidt u naar de behandelkamer.

Operatiegebied aftekenen

Het operatiegebeid wordt afgetekend. Dit is de belangrijkste stap van de ingreep, want hoe beter wij kunnen aftekenen hoe beter het resultaat.

De ingreep

De ingreep vindt plaats onder lokale verdoving en duurt ongeveer 30 minuten. Gedurende de ingreep bent u wakker en vertelt de dokter (indien u wenst) over de voortgang van de ingreep.

Koelmasker

Na de ingreep kunt u rustig bijkomen en krijgt u van ons een koelmasker. Deze koeling zal zorgen dat u zo snel mogelijk herstelt na de ingreep. Het is belangrijk dat u de eerste 3 dagen goed koelt. Daarvoor krijgt u instructie van de doktersassistente. Goed en regelmatig koelen is essentieel voor een goed herstel.

Hechtingen eruit

Een week na de ingreep komt u terug voor het verwijderen van de hechtingen. Een duidelijk verschil is al te zien, maar het definitieve resultaat is na 6 tot 8 weken zichtbaar.

Man/vrouw ooglidcorrectie

ooglidcorrectie voor operatieooglidcorrectie na operatie

Super tevreden met de kundige en aardige medewerkers en arts én met het resultaat!

Ik vond het best heel spannend maar iedereen was rustig en ik werd prettig op m’n gemak gesteld, de ingreep en het herstel verliepen heel vlot en het resultaat is super; geen vermoeid pijnlijk voorhoofd meer en een fijne open blik

— Mevr. M. www.kliniekervaringen.nl

Verhouding cosmetische operaties

* Relatieve percentages, VS: Anesthesia for Plastic Surgery Procedures By Víctor M. Whizar-Lugo; November 7th 2018

Wil je meer informatie?

Bel 038 – 303 5580 of mail naar info@looksclinics.nl.

Een afspraak maken kan ook online.

Boek meteen een afspraak