kliniekervaringen reviews

Bellen

Mailen

Geschikt?

Afspraak

kliniekervaringen reviews

Behandelingen

Ooglidcorrectie voor medische of cosmetische doeleinden

Een ooglidcorrectie is een ingreep die zowel medisch als cosmetisch kan zijn. Voor wie het geschikt is en wat u kunt verwachten leest u hier.

Wat is een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een medische of cosmetische ingreep waarbij de oogchirurg het teveel aan huid en vet bij de oogleden verwijderd. Overtollig huid wordt ook wel dermatochalazis genoemd. Deze hangende oogleden kunnen u o.a. een vermoeide uitstraling geven.

ooglidcorrectie specialist

Klachten die passen bij hangende oogleden

Hangende oogleden kunnen u ouder doen lijken en het aanbrengen van make-up kan lastig zijn. Daarnaast kan het de volgende klachten veroorzaken:

  • Vermoeide ogen/blik
  • Verminderd gezichtsveld
  • Moeite met dragen bril
  • Leesklachten
  • Hoofdpijnklachten
  • Tranende ogen

Ouderdom en roken zijn de grootste veroorzakers van hangende oogleden, echter kan het ook genetisch (familiar) zijn of passen bij een lichamelijke aandoening. Verder kan het veelvuldig blootstellen aan UV-straling (zonnebank), huidverslapping en huidoverschot veroorzaken.

Weten of u geschikt bent?
In 4 stappen ontdekt u of u geschikt bent voor een ooglidcorrectie, en dat vanaf uw eigen bank!

Gemiddelde leeftijden ooglidcorrectie

*relatieve percentages

Hoe gaat een ooglidcorrectie in zijn werk

Bent u geschikt?

Na zorgvuldig onderzoek wordt eerst gekeken of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie. Indien u geschikt bent wordt een operatiedatum met u ingepland. De operatiedagen zijn donderdag en zaterdag.

U wordt opgevangen

De dag van de ingreep wordt u opgevangen door de doktersassistente en die begeleidt u naar de behandelkamer.

Operatiegebied aftekenen

Het operatiegebeid wordt afgetekend. Dit is de belangrijkste stap van de ingreep, want hoe beter wij kunnen aftekenen hoe beter het resultaat.

De ingreep

De ingreep vindt plaats onder lokale verdoving en duurt ongeveer 30 minuten. Gedurende de ingreep bent u wakker en vertelt de oogchirurg (indien u wenst) over de voortgang van de ingreep.

Koelmasker

Na de ingreep kunt u rustig bijkomen en krijgt u van ons een koelmasker. Deze koeling zal zorgen dat u zo snel mogelijk herstelt na de ingreep. Het is belangrijk dat u de eerste 3 dagen goed koelt. Daarvoor krijgt u instructie van de doktersassistente. Goed en regelmatig koelen is essentieel voor een goed herstel.

Hechtingen eruit

6 dagen na de ingreep komt u terug voor het verwijderen van de hechtingen. Een duidelijk verschil is al te zien, maar het definitieve resultaat is na 3 tot 4 maand zichtbaar.

Man/vrouw ooglidcorrectie

ooglidcorrectie voor operatieooglidcorrectie na operatie

Super tevreden met de kundige en aardige medewerkers en arts én met het resultaat!

Ik vond het best heel spannend maar iedereen was rustig en ik werd prettig op m’n gemak gesteld, de ingreep en het herstel verliepen heel vlot en het resultaat is super; geen vermoeid pijnlijk voorhoofd meer en een fijne open blik

— Mevr. M. www.kliniekervaringen.nl

Verhouding cosmetische operaties

* Relatieve percentages, VS: Anesthesia for Plastic Surgery Procedures By Víctor M. Whizar-Lugo; November 7th 2018

Wilt u meer informatie?

Bel 038 – 303 5580 of mail naar info@looksclinics.nl.

Een afspraak maken kan ook online.

Veelgestelde vragen over ooglidcorrecties

Heeft u na het lezen van onze website nog vragen? Dan vindt u wellicht het antwoord tussen de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via info@looksclinics.nl.

Bekijkt u liever video’s?
Ga dan naar onze playlist ‘Veelgestelde vragen over ooglidcorrecties‘ op YouTube. Drs. Dulaimi behandelt hier een serie vragen.

Hoe zie ik er uit na de operatie?2024-01-11T13:06:31+01:00

Na de correctie van uw bovenste oogleden is het gebied rondom uw ogen gezwollen en zijn er soms bloeduitstortingen zichtbaar. Ook kunnen er vochtzakken onder uw onderoogleden optreden. De hechtingen zetten wij vast met pleisters. Deze dient u te laten zitten tot u terugkomt in onze kliniek om de hechtingen te laten verwijderen.

Wordt mijn ooglidcorrectie door de verzekeraar vergoed?2024-05-24T13:13:20+02:00

Of uw ooglidcorrectie door de verzekaar vergoed wordt hangt niet af van uw verzekeraar, maar door het soort behandeling en de mate waarin u er last van heeft. Een bovenooglidcorrectie is echter een cosmetische ingreep en wordt niet vergoed. Er zijn uitzonderingen, maar dit kom zelden voor.

Een onderooglidcorrectie (waarbij het ooglid naar binnen of naar buiten draait) valt onder de basiszorg en wordt daarom dus wél vergoed.

Omdat wij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder zijn, declareren wij de zorg niet voor u bij de zorgverzekeraar. U dient de geleverde zorg in principe direct na uw afspraak door middel van een pinbetaling af te rekenen bij de balie, tenzij daarover met u andere afspraken zijn gemaakt. De behandeling betaalt u dus eerst zelf. Daarna kunt u de factuur die u van ons ontvangt indienen bij uw zorgverzekeraar. Wat u terug krijgt van uw zorgverzekeraar, is afhankelijk van uw verzekeringsvoorwaarden.

Blijft het resultaat van een ooglidcorrectie lang zichtbaar?2024-05-24T13:13:57+02:00

Of het resultaat van een ooglidcorrectie lang zichtbaar blijft heeft gedeeltelijk te maken met het herstelproces, maar omdat we met een ooglidcorrectie de overtollige huid en vet boven of onder uw oogleden verwijderen, heeft dit normaal gesproken een langdurig effect. Over het algemeen is een ooglidcorrectie dan ook eenmalig. Het kan voorkomen dat de huid na c.a. 10 jaar weer zo verouderd is dat de hangende oogleden terugkomen, in dat geval is een tweede behandeling mogelijk. Dit komt echter niet vaak voor.

Hoe lang duurt de ingreep?2024-01-11T13:10:35+01:00

De ingreep duurt 30-45 minuten.

Doet een ooglidcorrectie pijn?2024-01-11T13:09:21+01:00

Of een ooglidcorrectie pijn doet verschilt per persoon, maar over het algemeen horen wij van onze patiënten dat het nagenoeg pijnloos was. De lokale verdoving die u krijgt kan als vervelend ervaren worden, maar ook hier horen wij weinig tot geen klachten over. Na de bovenooglidcorrectie kunt u last hebben van lichte napijn die lijkt op het gevoel van een schaafwond. Paracetamol is in het algemeen niet nodig, maar kunt u wel nemen ter verlichting van de klacht.

Hoeveel kost een ooglidcorrectie?2024-06-24T15:04:57+02:00

Bij Looks Clinics betaalt u voor een bovenooglidcorrectie voor beide ogen slechts € 1.450,-. Voor een onderooglidcorrectie betaalt u voor beide ogen slechts € 1.599,-. De prijs die u betaalt is inclusief de nazorg en controles die hierbij horen. U weet vooraf dus precies wat de kosten zijn van een ooglidcorrectie.

Kan een boven- en onderooglidcorrectie tegelijk?2024-05-24T13:14:02+02:00

Een boven- en onderooglidcorrectie tegelijk is soms mogelijk, maar veelal is het verstandig om eerst de bovenooglidcorrectie uit te laten voeren. Vaak kun je na de bovenooglidcorrectie beter beoordelen of een onderooglidcorrectie nog nodig is.

Ga naar de bovenkant