kliniekervaringen reviews

Bellen

Mailen

Geschikt?

Afspraak

kliniekervaringen reviews

Moet ik na de operatie ook koelen?

Ja! Na de operatie koelen is een erg belangrijk onderdeel van een goed herstel. Gedurende de eerste drie dagen zal de zwelling toenemen en met veelvuldig koelen kunt u dit proces afremmen.

Een aantal veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen die wij vaak horen. Bekijkt u liever video’s? Ga dan naar onze playlist ‘Veelgestelde vragen over ooglidcorrecties‘ op YouTube.

Wordt mijn ooglidcorrectie door de verzekeraar vergoed?2024-05-24T13:13:20+02:00

Of uw ooglidcorrectie door de verzekaar vergoed wordt hangt niet af van uw verzekeraar, maar door het soort behandeling en de mate waarin u er last van heeft. Een bovenooglidcorrectie is echter een cosmetische ingreep en wordt niet vergoed. Er zijn uitzonderingen, maar dit kom zelden voor.

Een onderooglidcorrectie (waarbij het ooglid naar binnen of naar buiten draait) valt onder de basiszorg en wordt daarom dus wél vergoed.

Omdat wij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder zijn, declareren wij de zorg niet voor u bij de zorgverzekeraar. U dient de geleverde zorg in principe direct na uw afspraak door middel van een pinbetaling af te rekenen bij de balie, tenzij daarover met u andere afspraken zijn gemaakt. De behandeling betaalt u dus eerst zelf. Daarna kunt u de factuur die u van ons ontvangt indienen bij uw zorgverzekeraar. Wat u terug krijgt van uw zorgverzekeraar, is afhankelijk van uw verzekeringsvoorwaarden.

Zijn er risico’s bij een ooglidcorrectie?2024-07-11T14:03:29+02:00

Of er risico’s bij een ooglidcorrectie zijn hangt van veel factoren af. In onze focuskliniek in Zwolle werken we uiterst nauwkeurig, we zijn dan ook specialisten. Echter, elke ingreep kan risico’s met zich meebrengen. Bij de bovenooglidcorrectie is de kans dat u complicaties krijgt klein, maar het is niet onmogelijk. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van droge of juist tranende ogen. Deze klachten zijn in het algemeen slechts tijdelijk. Tijdens het vrijblijvende consult (voorafgaand aan de operatie) zullen de risico’s met u worden doorgenomen.

Moet ik onder narcose?2024-05-24T13:13:49+02:00

Nee, onze oogchirurg werkt met een lokale verdoving. Dit betekent dat enkel het gebied rondom uw ogen verdoofd is tijdens de behandeling. Hierdoor kunt u na de behandeling snel naar huis en ervaart u geen misselijkheid als gevolg van de narcose. Ook hoeft u voorafgaand aan de behandeling niet nuchter te zijn.

Blijft het resultaat van een ooglidcorrectie lang zichtbaar?2024-05-24T13:13:57+02:00

Of het resultaat van een ooglidcorrectie lang zichtbaar blijft heeft gedeeltelijk te maken met het herstelproces, maar omdat we met een ooglidcorrectie de overtollige huid en vet boven of onder uw oogleden verwijderen, heeft dit normaal gesproken een langdurig effect. Over het algemeen is een ooglidcorrectie dan ook eenmalig. Het kan voorkomen dat de huid na c.a. 10 jaar weer zo verouderd is dat de hangende oogleden terugkomen, in dat geval is een tweede behandeling mogelijk. Dit komt echter niet vaak voor.

Kan een boven- en onderooglidcorrectie tegelijk?2024-05-24T13:14:02+02:00

Een boven- en onderooglidcorrectie tegelijk is soms mogelijk, maar veelal is het verstandig om eerst de bovenooglidcorrectie uit te laten voeren. Vaak kun je na de bovenooglidcorrectie beter beoordelen of een onderooglidcorrectie nog nodig is.

Kan ik lenzen dragen na een ooglidcorrectie?2024-05-24T13:14:15+02:00

Lenzen dragen na een ooglidcorrectie kunt u in de eerste week beter niet doen. Let erop dat u de eerste maand na behandeling niet hard aan uw oogleden trekt om de lenzen in en uit te doen, dit kan het genezingsproces vertragen.

Ga naar de bovenkant