kliniekervaringen reviews

Bellen

Mailen

Geschikt?

Afspraak

kliniekervaringen reviews

Zijn er risico’s bij een ooglidcorrectie?

Of er risico’s bij een ooglidcorrectie zijn hangt van veel factoren af. In onze focuskliniek in Zwolle werken we uiterst nauwkeurig, we zijn dan ook specialisten. Echter, elke ingreep neemt risico’s met zich mee. Bij de bovenooglidcorrectie is de kans dat u complicaties krijgt klein, maar het is niet onmogelijk. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van droge of juist tranende ogen. Deze klachten zijn in het algemeen slechts tijdelijk. Tijdens het gratis en vrijblijvend consult (voorafgaand aan de operatie) zullen de risico’s met u worden doorgenomen.

Een aantal veelgestelde vragen

Wordt mijn ooglidcorrectie door de verzekeraar vergoed?2024-05-24T13:13:20+02:00

Of uw ooglidcorrectie door de verzekaar vergoed wordt hangt niet af van uw verzekeraar, maar door het soort behandeling en de mate waarin u er last van heeft. Een bovenooglidcorrectie is echter een cosmetische ingreep en wordt niet vergoed. Er zijn uitzonderingen, maar dit kom zelden voor.

Een onderooglidcorrectie (waarbij het ooglid naar binnen of naar buiten draait) valt onder de basiszorg en wordt daarom dus wél vergoed.

Omdat wij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder zijn, declareren wij de zorg niet voor u bij de zorgverzekeraar. U dient de geleverde zorg in principe direct na uw afspraak door middel van een pinbetaling af te rekenen bij de balie, tenzij daarover met u andere afspraken zijn gemaakt. De behandeling betaalt u dus eerst zelf. Daarna kunt u de factuur die u van ons ontvangt indienen bij uw zorgverzekeraar. Wat u terug krijgt van uw zorgverzekeraar, is afhankelijk van uw verzekeringsvoorwaarden.

Moet ik onder narcose?2024-05-24T13:13:49+02:00

Nee, onze oogchirurg werkt met een lokale verdoving. Dit betekent dat enkel het gebied rondom uw ogen verdoofd is tijdens de behandeling. Hierdoor kunt u na de behandeling snel naar huis en ervaart u geen misselijkheid als gevolg van de narcose. Ook hoeft u voorafgaand aan de behandeling niet nuchter te zijn.

Blijft het resultaat van een ooglidcorrectie lang zichtbaar?2024-05-24T13:13:57+02:00

Of het resultaat van een ooglidcorrectie lang zichtbaar blijft heeft gedeeltelijk te maken met het herstelproces, maar omdat we met een ooglidcorrectie de overtollige huid en vet boven of onder uw oogleden verwijderen, heeft dit normaal gesproken een langdurig effect. Over het algemeen is een ooglidcorrectie dan ook eenmalig. Het kan voorkomen dat de huid na c.a. 10 jaar weer zo verouderd is dat de hangende oogleden terugkomen, in dat geval is een tweede behandeling mogelijk. Dit komt echter niet vaak voor.

Kan een boven- en onderooglidcorrectie tegelijk?2024-05-24T13:14:02+02:00

Een boven- en onderooglidcorrectie tegelijk is soms mogelijk, maar veelal is het verstandig om eerst de bovenooglidcorrectie uit te laten voeren. Vaak kun je na de bovenooglidcorrectie beter beoordelen of een onderooglidcorrectie nog nodig is.

Welke klachten passen bij hangende oogleden?2024-01-11T13:13:58+01:00

Welke klachten passen bij hangende oogleden varieert per persoon, maar over het algemeen zijn dit de meest voorkomende klachten:

  • Een zwaar gevoel van het bovenooglid
  • Vermoeide ogen
  • Tranende ogen
  • Hoofdpijnklachten
  • Gezichtsveldbeperking
  • Lastig het oog te openen
Hoeveel kost een ooglidcorrectie?2024-01-11T13:13:17+01:00

Bij Looks Clinics betaalt u voor een bovenooglidcorrectie voor beide ogen slechts € 1.250,-. Voor een onderooglidcorrectie betaalt u voor beide ogen slechts € 1.599,-. De prijs die u betaalt is inclusief de nazorg en controles die hierbij horen. U weet vooraf dus precies wat de kosten zijn van een ooglidcorrectie.

Hoe lang duurt de ingreep?2024-01-11T13:10:35+01:00

De ingreep duurt 30-45 minuten.

Is het litteken zichtbaar na de ingreep?2024-01-11T13:09:46+01:00

De chirurg opereert zo dat het litteken na de ingreep in de huidplooi valt. Hierdoor is het litteken minimaal zichtbaar.

Doet een ooglidcorrectie pijn?2024-01-11T13:09:21+01:00

Of een ooglidcorrectie pijn doet verschilt per persoon, maar over het algemeen horen wij van onze patiënten dat het nagenoeg pijnloos was. De lokale verdoving die u krijgt kan als vervelend ervaren worden, maar ook hier horen wij weinig tot geen klachten over. Na de bovenooglidcorrectie kunt u last hebben van lichte napijn die lijkt op het gevoel van een schaafwond. Paracetamol is in het algemeen niet nodig, maar kunt u wel nemen ter verlichting van de klacht.

Ga naar de bovenkant