Wallen onder de ogen?

Wallen onder de ogen?

Hoewel wallen onder de ogen meestal geen medisch probleem zijn, is het wel een cosmetisch probleem voor veel van onze cliënten. Het gezicht kan er hierdoor vermoeid of verdrietig uit zien. Als u last heeft van wallen onder uw ogen, kunnen de oogchirurgen van Looks Clinics u helpen.

Wat veroorzaakt wallen onder de ogen? Verschillende factoren kunnen het uiterlijk van het gebied tussen de onderste oogleden en de wangen beïnvloeden:

  • Leeftijd: Door de natuurlijke effecten van het verouderingsproces kunnen de wangen na verloop van tijd hun jeugdige volume en volheid verliezen; hierdoor lijkt het vet onder de ogen prominenter en lijkt het op “zakken onder de ogen”.
  • Schade door de zon: Overmatige blootstelling aan de zon en UV-schade zijn schadelijk voor de huid rond de ogen en veroorzaken veranderingen zoals rimpels, pigmentveranderingen en contourafwijkingen.
  • Genetica: wallen onder de ogen kunnen in bepaalde families vaker voorkomen.
  • Roken veroorzaakt wallen onder de ogen

Het uiterlijk van wallen onder de ogen verzachten. Onze artsen behandelen wallen onder de ogen door middel van een ooglidcorrectie van het onderste ooglid. Tijdens de procedure wordt het vet onder de oogleden verwijderd om een betere contour en een soepelere overgang tussen het gebied onder de ogen en de bovenkant van de wangen te creëren. Onze artsen zorgen ervoor dat ze niet te veel weefsel of vet verwijderen, omdat dat een onbevredigend “hol” resultaat kan geven. Wij zorgen ook voor het behoud van de spier die verantwoordelijk is voor het knipperen van het oog; we zullen nimmer functie en comfort opofferen voor het uiterlijk. In sommige gevallen kunnen we een interne benadering gebruiken, waarbij de chirurgische incisies in het ooglid worden gemaakt, zodat er geen merkbare littekens zijn. Zelfs zonder deze interne aanpak is littekenvorming nauwelijks merkbaar.

Het behandelen van wallen onder de ogen vereist uitzonderlijke vaardigheden en ervaring. Ons team is gediplomeerd en gespecialiseerd met veel ervaring in ooglidchirurgie. Wij zijn zeer gekwalificeerd om uw behandeling uit te voeren en streven ernaar om uitzonderlijke resultaten te leveren die uw verwachtingen overtreffen.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gepubliceerd op 27 maart 2022