Welke kliniek moet ik kiezen

Welke kliniek moet ik kiezen

Zoals velen weten zijn er talrijke klinieken die “ooglidcorrecties” aanbieden, welke is nou de beste?

Uiteraard vinden wij dat u bij Looks Clinics de best mogelijke zorg en het meest optimale resultaat kunt verwachten. Deze blog is daar echter niet voor, er zijn wel een aantal parameters die zeker meetellen en dat willen wij met u delen.

Kwaliteitsparameters zijn sinds mensenheugenis aanwezig, veelal van “horen en zeggen” en “mond-op-mond” reclame zijn uitstekende manieren om klinieken en behandelaars aan te bevelen. In de 20ste eeuw, en zeker in de huidige tijd waarin we leven, zijn er veelal eerst door professionals bepaalde standaarden opgesteld om behandelingen en behandelaars meer objectief te beoordelen. Dan moeten we denken aan diplomering van medisch specialisten, sterilisatiestandaarden, “nazorg” en bereikbaarheid.

Bij het kiezen van een behandeling, of het nou een ooglidcorrectie is of een andere (cosmetische) behandeling, is het raadzaam om op een aantal (hoofd)factoren te letten.

Ten eerste, zoek uw toekomstige behandelaar op door reviews lezen op bijvoorbeeld kliniekervaringen.nl of zorgkaartnederland.nl. Daar vindt u betrouwbare reviews, deze platformen doen onderzoek, zijn geverifieerd en plaatsen dus niet zomaar een review online. Verder de diplomering; dit kunt u gemakkelijk natrekken bij een kliniek; hebben wij hier te maken met een oogchirurg/plastisch chirurg of is het een basis-arts? Dit kan aanwijzingen geven over het kennis/skills niveau van anatomie van het aangezicht.

Naast de behandelaar is het belangrijk om te kijken waar u behandeld zult worden, veel klinieken claimen meerdere locaties te hebben; echter bij nader onderzoek blijken wij vaak te maken met satellietklinieken met 1 hoofdkliniek waar alle operaties plaatsvinden. Dit is geen wenselijk situatie, zo weet u namelijk nog steeds niet waar u geopereerd zult worden. Waarom is dat belangrijk? De grootste factor voor een succesvolle ingreep is een vast team met een aangename werksfeer, strikte protocollen en een steriele werkomgeving/operatieruimte!

De nazorg! Wellicht het allerbelangrijkste onderdeel, een respectabele/betrouwbare kliniek beschikt over 24/7 bereikbaarheid met altijd de mogelijkheid om met de behandelaar in contact te komen bij spoed. Nazorg-gesprekken, koelmasker, litteken-creme zijn ook belangrijk om bij het eerste consult naar te vragen.

Last but not least; wij als mensen hebben een speciaal zintuig, onze “sixth sense” (onderbuikgevoel), het gevoel moet veilig en vertrouwd zijn. Dit is wellicht de belangrijkste parameter!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gepubliceerd op 11 maart 2022