kliniekervaringen reviews

Bellen

Mailen

Geschikt?

Afspraak

kliniekervaringen reviews

Behandelingen

Een ooglift voor medische of cosmetische doeleinden

Een ooglift is een ingreep die zowel medisch als cosmetisch kan zijn. Voor wie is het geschikt en wat kunt u verwachten bij zo'n ingreep.

Wat is een ooglift?

Een ooglift is een medische of cosmetische ingreep waarbij de chirurg het teveel aan huid en vet bij de oogleden verwijderd. Overtollig huid wordt ook wel dermatochalazis genoemd. Deze hangende oogleden kunnen u o.a. een vermoeide uitstraling geven.

ooglift specialist

Klachten die passen bij hangende oogleden

  • Vermoeide ogen/blik
  • Verminderd gezichtsveld
  • Moeite met dragen bril
  • Leesklachten
  • Hoofdpijnklachten
  • Tranende ogen

Hangende oogleden kunnen u ouder doen lijken en het aanbrengen van make-up kan lastig zijn. Ouderdom en roken zijn de grootste veroorzakers van hangende oogleden, echter kan het ook genetisch (familiar) zijn of passen bij een lichamelijke aandoening. Verder kan het veelvuldig blootstellen aan UV straling (zonnebank), huidverslapping en huidoverschot veroorzaken.

Weten of geschikt bent?
In 4 stappen ontdekt u of u geschikt bent voor een ooglift, en dat vanaf uw eigen bank!

Gemiddelde leeftijden ooglift

*relatieve percentages

Hoe gaat een ooglift in zijn werk

Bent u geschikt?

Na zorgvuldig onderzoek wordt eerst gekeken of u in aanmerking komt voor een ooglift. Indien u geschikt bent wordt een operatiedatum met u ingepland. De operatiedagen zijn doorgaans donderdag en zaterdag. Hier kan in onderling overleg van worden afgeweken.

U wordt opgevangen

De dag van de ingreep wordt u opgevangen door de doktersassistente en die begeleidt u naar de behandelkamer.

Operatiegebied aftekenen

Het operatiegebeid wordt afgetekend. Dit is de belangrijkste stap van de ingreep, want hoe beter wij kunnen aftekenen hoe beter het resultaat.

De ingreep

De ingreep vindt plaats onder lokale verdoving en duurt ongeveer 30 minuten. Gedurende de ingreep bent u wakker en vertelt de dokter (indien u wenst) over de voortgang van de ingreep.

Koelmasker

Na de ingreep kunt u rustig bijkomen en krijgt u van ons een koelmasker. Deze koeling zal zorgen dat u zo snel mogelijk herstelt na de ingreep. Het is belangrijk dat u de eerste 3 dagen goed koelt. Daarvoor krijgt u instructie van de doktersassistente. Goed en regelmatig koelen is essentieel voor een goed herstel.

Hechtingen eruit

Een week na de ingreep komt u terug voor het verwijderen van de hechtingen. Een duidelijk verschil is al te zien, maar het definitieve resultaat is na 6 tot 8 weken zichtbaar.

Man/vrouw ooglift

ooglidcorrectie voor operatieooglidcorrectie na operatie

Super tevreden met de kundige en aardige medewerkers en arts én met het resultaat!

Ik vond het best heel spannend maar iedereen was rustig en ik werd prettig op m’n gemak gesteld, de ingreep en het herstel verliepen heel vlot en het resultaat is super; geen vermoeid pijnlijk voorhoofd meer en een fijne open blik

— Mevr. M. www.kliniekervaringen.nl

Verhouding cosmetische operaties

* Relatieve percentages, VS: Anesthesia for Plastic Surgery Procedures By Víctor M. Whizar-Lugo; November 7th 2018

Wilt u meer informatie?

Bel 038 – 303 5580 of mail naar info@looksclinics.nl.

Een afspraak maken kan ook online.

Boek meteen een afspraak

Veelgestelde vragen over ooglidcorrecties

Heeft u na het lezen van onze website nog vragen? Dan vindt u wellicht het antwoord tussen de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via info@looksclinics.nl.

Bekijkt u liever video’s?
Ga dan naar onze playlist ‘Veelgestelde vragen over ooglidcorrecties‘ op YouTube. Drs. Dulaimi behandelt hier een serie vragen.

Wordt mijn ooglidcorrectie door de verzekeraar vergoed?2024-05-24T13:13:20+02:00

Of uw ooglidcorrectie door de verzekaar vergoed wordt hangt niet af van uw verzekeraar, maar door het soort behandeling en de mate waarin u er last van heeft. Een bovenooglidcorrectie is echter een cosmetische ingreep en wordt niet vergoed. Er zijn uitzonderingen, maar dit kom zelden voor.

Een onderooglidcorrectie (waarbij het ooglid naar binnen of naar buiten draait) valt onder de basiszorg en wordt daarom dus wél vergoed.

Omdat wij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder zijn, declareren wij de zorg niet voor u bij de zorgverzekeraar. U dient de geleverde zorg in principe direct na uw afspraak door middel van een pinbetaling af te rekenen bij de balie, tenzij daarover met u andere afspraken zijn gemaakt. De behandeling betaalt u dus eerst zelf. Daarna kunt u de factuur die u van ons ontvangt indienen bij uw zorgverzekeraar. Wat u terug krijgt van uw zorgverzekeraar, is afhankelijk van uw verzekeringsvoorwaarden.

Kan ik lenzen dragen na een ooglidcorrectie?2024-05-24T13:14:15+02:00

Lenzen dragen na een ooglidcorrectie kunt u in de eerste week beter niet doen. Let erop dat u de eerste maand na behandeling niet hard aan uw oogleden trekt om de lenzen in en uit te doen, dit kan het genezingsproces vertragen.

Hoe zie ik er uit na de operatie?2024-01-11T13:06:31+01:00

Na de correctie van uw bovenste oogleden is het gebied rondom uw ogen gezwollen en zijn er soms bloeduitstortingen zichtbaar. Ook kunnen er vochtzakken onder uw onderoogleden optreden. De hechtingen zetten wij vast met pleisters. Deze dient u te laten zitten tot u terugkomt in onze kliniek om de hechtingen te laten verwijderen.

Hoeveel kost een ooglidcorrectie?2024-01-11T13:13:17+01:00

Bij Looks Clinics betaalt u voor een bovenooglidcorrectie voor beide ogen slechts € 1.250,-. Voor een onderooglidcorrectie betaalt u voor beide ogen slechts € 1.599,-. De prijs die u betaalt is inclusief de nazorg en controles die hierbij horen. U weet vooraf dus precies wat de kosten zijn van een ooglidcorrectie.

Hoe lang duurt de ingreep?2024-01-11T13:10:35+01:00

De ingreep duurt 30-45 minuten.

Zijn er risico’s bij een ooglidcorrectie?2024-05-24T13:13:39+02:00

Of er risico’s bij een ooglidcorrectie zijn hangt van veel factoren af. In onze focuskliniek in Zwolle werken we uiterst nauwkeurig, we zijn dan ook specialisten. Echter, elke ingreep neemt risico’s met zich mee. Bij de bovenooglidcorrectie is de kans dat u complicaties krijgt klein, maar het is niet onmogelijk. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van droge of juist tranende ogen. Deze klachten zijn in het algemeen slechts tijdelijk. Tijdens het gratis en vrijblijvend consult (voorafgaand aan de operatie) zullen de risico’s met u worden doorgenomen.

Moet ik onder narcose?2024-05-24T13:13:49+02:00

Nee, onze oogchirurg werkt met een lokale verdoving. Dit betekent dat enkel het gebied rondom uw ogen verdoofd is tijdens de behandeling. Hierdoor kunt u na de behandeling snel naar huis en ervaart u geen misselijkheid als gevolg van de narcose. Ook hoeft u voorafgaand aan de behandeling niet nuchter te zijn.

Ga naar de bovenkant