Wat bepaalt de kosten van een ooglidcorrectie?

Wat bepaalt de kosten van een ooglidcorrectie?

De kosten van een ooglidcorrectie kunnen per kliniek en/of gebied enorm varieren. Daarnaast zijn er ook klinieken die bepaalde (na)zorg apart berekenen. Dan lijkt het in eerste instantie goedkoper dan ergens anders, maar ben je uiteindelijk duurder uit. Het is daarom belangrijk dat u zich goed laat inlichten en altijd de juiste vragen stelt. Hieronder vertellen we over welke factoren de kosten van een ooglidcorrectie kunnen beinvloeden en geven we u links naar nuttige andere artikelen.

Wat beinvloedt de kosten bij een oogdlidcorrectie

De kosten van een ooglidcorrectie kunnen sterk variëren per kliniek, maar er spelen ook andere factoren mee.

Type ooglidcorrectie

Er zijn verschillende soorten ooglidcorrecties, zoals bovenste ooglidcorrecties, onderste ooglidcorrecties of gecombineerde correcties. De kosten kunnen dus erg variëren. Bij Looks Clinics zijn alle behandelingen inclusief: Gezichtsanalyse, oogheelkundig onderzoek (* op indicatie), goodie bag een littekencrème en binnen 2 weken na operatie een consult. Bekijk hier onze tarieven.

Ervaring van de chirurg

Een ervaren chirurg met een bewezen staat van dienst kan hogere tarieven hanteren, maar dit kan ook gemoedsrust en betere resultaten opleveren.

Locatie van de kliniek

De locatie van de kliniek kan de kosten beïnvloeden. Over het algemeen zijn klinieken in grote steden duurder dan in kleinere stedelijke gebieden.

Diversiteit in (na)zorg

Sommige klinieken bieden uitgebreide pakketten aan, inclusief preoperatieve en postoperatieve zorg, terwijl andere klinieken deze kosten apart berekenen. Let dus op wat wel en niet is inbegrepen in de prijs. Bij Looks Clinics begeleiden we je van begin tot het eind, dit zit bij ons bij de kosten inbegrepen.

Consult bij de kosten inbegrepen? Bij Looks Clinics wel

Voordat je jezelf vastlegt op een ooglidcorrectie, is het raadzaam om een consult te plannen met een ervaren chirurg. Tijdens dit consult kun je je verwachtingen bespreken, de meest geschikte behandelingsmethode bepalen en een duidelijk beeld krijgen van de kosten. Voor meer informatie over wat je tijdens een consult kunt bespreken, kun je ons artikel “Welke vragen moet ik mijn chirurg stellen over ooglidcorrecties?” raadplegen.

Let op! De kosten van een ooglidcorrectie worden meestal niet gedekt

In sommige medische gevallen wil het voorkomen dat de zorgverzekeraar de kosten vergoedt, maar over het algemeen zult u deze kosten zelf moeten dragen. Bedenk dus ook van te voren of u dat ervoor over heeft. In het geval van Looks Clinics weet u in ieder geval dat er veel (na)zorg bij onze tarieven inbegrepen is.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gepubliceerd op 12 september 2023