Waarom een ooglidcorrectie laten uitvoeren

Een ooglidcorrectie laten uitvoeren is voor een groot deel voor mensen die teveel huid en/of vet bij de oogleden hebben. Dit overtollige huid noemen we ook wel dermatochalazis en kan een vermoeide uitstraling geven. Met een ooglidcorrectie wordt dit verwijderd en heeft u weer mooi open gezicht. Een ooglidcorrectie laten uitvoeren kan ook puur voor cosmetische doeleinden.

Ooglidcorrectie laten uitvoeren

Klachten die passen bij hangende oogleden

  • Vermoeide ogen/blik
  • Verminderd gezichtsveld
  • Moeite met dragen bril
  • Leesklachten
  • Hoofdpijnklachten
  • Tranende ogen

Hangende oogleden kunnen u ouder doen lijken en het aanbrengen van make-up kan lastig zijn. Ouderdom en roken zijn de grootste veroorzakers van hangende oogleden, echter kan het ook genetisch (familiar) zijn of passen bij een lichamelijke aandoening. Verder kan het veelvuldig blootstellen aan UV straling (zonnebank), huidverslapping en huidoverschot veroorzaken. Een ooglidcorrectie laten uitvoeren is in de meeste gevallen een goede oplossing.

Gemiddelde leeftijden ooglidcorrectie

*relatieve percentages

Hoe gaat een ooglidcorrectie in zijn werk

Wanneer u een ooglidcorrectie wil laten uitvoeren wordt er eerst zorgvuldig onderzoek gedaan om te kijken of u wel in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie. Indien u geschikt bent wordt er een operatiedatum met u ingepland. De operatiedagen zijn doorgaans maandag of zaterdag. Hier kan in onderling overleg van worden afgeweken. De dag van de ingreep wordt u opgevangen door de doktersassistente en begeleidt naar de behandelkamer. Daarna wordt het operatiegebied afgetekend (belangrijkste stap van de ingreep). Lees ons beter kennen.

Een ooglidcorrectie laten uitvoeren pijnlijk?

De ingreep vindt plaats onder lokale verdoving en duurt ongeveer 30 minuten. Gedurende de ingreep bent u wakker en vertelt de dokter (indien u wenst) over de voortgang van de ingreep. Na de ingreep kunt u rustig bijkomen en krijgt u van ons een koelmasker. Deze koeling zal zorgen dat u zo snel mogelijk hersteld na de ingreep. Het is belangrijk dat u de eerste 3 dagen goed koelt. Daarvoor krijgt u instructie van de doktersassistente. Goed en regelmatig koelen is essentieel voor een goed herstel. Een week na de ingreep komt u terug voor het verwijderen van de hechtingen. Een duidelijk verschil is al te zien, maar het definitieve resultaat is na 6 tot 8 weken zichtbaar.

Man/vrouw ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie laten uitvoeren is een bewuste keus

85% van de ooglidcorrecties die wij uitvoeren zijn bij vrouwen, maar toch zijn er ook steeds meer mannen die hiervoor kiezen. Het grote deel van de mensen die een ooglidcorrectie laten uitvoeren kiezen hiervoor vanwege overtollige huid en/of vet bij de oogleden. Dit overtollige huid kan een vermoeide blik geven. Bij een ooglidcorrectie verwijderen wij het overtollige vet of huid zodat u weer een mooi open gezicht heeft.

ooglidcorrectie voor operatieooglidcorrectie na operatie

Super tevreden met de kundige en aardige medewerkers en arts én met het resultaat!

Ik vond het best heel spannend maar iedereen was rustig en ik werd prettig op m’n gemak gesteld, de ingreep en het herstel verliepen heel vlot en het resultaat is super; geen vermoeid pijnlijk voorhoofd meer en een fijne open blik

— Mevr. M. www.kliniekervaringen.nl

Verhouding cosmetische operaties

* Relatieve percentages, VS: Anesthesia for Plastic Surgery Procedures By Víctor M. Whizar-Lugo; November 7th 2018

Wilt u meer informatie?

Bel 038 – 303 5580 of mail naar info@looksclinics.nl.

Een afspraak maken kan ook online.